EastFront

960:-


  • Modell: 3405
  • 2 st i lager


EastFront handlar om kriget i Sovjetunionen i juni 1941- 45. Spelet börjar i juni 1941 med en gigantisk tysk truppansamling längs hela gränsen till Sovjetunionen. En del av de sovjetiska trupperna i frontlinjen, kommer att förintas när operation Barbarossa startar, och de tyska pansarkolonnerna kör över och igenom dem. Ett drag motsvarar två veckor och under bra väderförhållanden rör sig pjäserna snabbt på spelplanen, infanteri två steg och mekaniserade/pansar tre steg. Lägg till detta att pjäser, under vissa omständigheter (blitz), kan flyttas och strida två gånger i ett drag. Vid snö sjunker pjäsernas hastighet och vid lera sker all förflyttning, utom järnvägstransporter, med krypfart.

 

Pjäser får bara flyttas om de står under befäl av ett aktiverat högkvarter, som förlorar ett steg när draget är slut. Det innebär att båda sidorna måste lägga mycket resurser på att hålla högkvarteren på en viss nivå för att alls kunna flytta sina pjäser. När spelet börjar har Tyskland, t ex, 54 resurspoäng. Ett steg till högkvarter kostar 10 poäng och till infanteri 4 poäng. Om Tyskland använt alla sina fem högkvarter under en månad (två drag), och väljer att återuppbygga alla fem, räcker resurspoängen endast till dem och ett steg till en infanteripjäs, vilket i praktiken betyder att Tyskland inte kan ersätta sina förluster i det draget.

 

Både försvar och anfall måste planeras noga, svåra överväganden måste göras hela tiden och spelarna ställs inför samma möjligheter och problem som de verkliga befälhavarna. För erfarna spelare. Svårighetsgrad 8 på en 10-gradig skala. Innehåller; 2 kartor/spelplaner i fyrfärg, 130 spelpjäser i massivt trä, uppställningstablåer, markörer, och 4 tärningar. Svenska regler, uppställningstablåer och väder/produktionstablå ingår i priset.