Combat Infantry

750:-


  • Modell: 3471
  • 3 st i lager


Combat Infantry handlar om striderna vid Normandie efter den allierade landstigningen i juni 1944. Amerikanska och tyska styrkor kämpar om viktiga mål i det karakteristiska landskapet, med bland annat kanaler och nästan ogenomträngliga häckar som ofta omöjliggjorde normala framryckningar och klart gynnade försvarare med god lokalkännedom.

 

Combat Infantry är, som namnet antyder, ett infanterispel med skyttegrupper uppbackade av kulsprute- och granatkastarteam som de huvudsakliga pjäserna. De leds av sina pluton- och kompanihögkvarter vilka ibland förfogar över en del tyngre infanterivapen och specialtrupper som t ex ingenjörer och prickskyttar. Det finns stridsvagnar, artilleri och flygunderstöd, men det är infanteriet som spelar huvudrollen.

 

Spelet är på taktisk nivå vilket betyder mycket små truppenheter. En infanteripjäs t ex består av, som mest, tolv man, medan prickskyttepjäser, (snipers), bara består av en man. Skjutavstånden är ofta bara 100 meter. Det effektivaste, snabbaste men också farligaste sättet att erövra mål på är att storma dem och nedkämpa försvararna i närstrid och handgemäng. Moral är en viktig faktor som, om den sviktar, leder till att pjäserna upphör att lyda order för kortare eller längre tid.

 

Förutom terrängen måste spelarna vara beredda på andra hinder såsom minfält, taggtråd, broar som sprängs under spelets gång eller rökridåer som kan underlätta avancemang eller hjälpa svårt ansatta pjäser kan retirera i god ordning.

 

Combat Infantry är, trots sin komplexitet, snabbspelat och tämligen enkelt. Svårighetsgrad 6 på en 10-gradig skala. Spelet innehåller 2 geomorfiska spelplaner, 132 spelpjäser i hårdträ, 22 markörpjäser i hårdträ, 6 scenarier, 4 10-sidiga tärningar, amerikanska och svenska regler.